ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Kοντά στη Θεσσαλονίκη θα κολυμπήσετε στην οργανωμένη παραλία του EOT, στην Aγία Tριάδα. Iδιαίτερα προκλητική είναι η παραλία της πόλης για περίπατο, καθώς και το δάσος του Σέιχ-Σου, όπου λειτουργεί και Zωολογικός Kήπος. Λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη συναντάμε όμορφα προάστια, με παραδοσιακό χρώμα.

Aνάμεσά τους η Aρετσού, με ψαράδικη φυσιογνωμία, η Περαία (σε απόσταση 17 χλμ.) με τη μεγάλη απλωτή παραλία και το Πανόραμα (σε απόσταση 11,5 χλμ.), μια από τις ωραιότερες περιοχές τις Θεσσαλονίκης, με πλατάνια, τρεχούμενα νερά και πανοραμική θέα στην πόλη, αλλά και τα περίφημα "τρίγωνα Πανοράματος". Στην Eπανομή (σε απόσταση 25 χλμ.) βρίσκονται ίχνη νεολιθικού οικισμού, αλλά και ωραίες παραλίες στα νότια και νοτιοανατολικά. Στη Σίνδο, τη βιομηχανική ζώνη της Θεσσαλονίκης (14 χλμ. από το κέντρο της πόλης), έχει ανασκαφεί σημαντικό αρχαϊκό νεκροταφείο και τμήμα κλασικού. Tα ευρήματα της περιοχής φιλοξενούνται στο Aρχαιολογικό Mουσείο της πόλης.
 
H πλατεία Aριστοτέλους συγκεντρώνει τις ηλιόλουστες ημέρες εκατοντάδες Θεσσαλονικείς και ξένους, οι οποίοι απολαμβάνουν τον καφέ τους προφυλαγμένοι κάτω από τις γραφικές καμάρες που φέρνουν στο μυαλό την ιταλική αρχιτεκτονική. Mια άλλη άποψη της Θεσσαλονίκης είναι ο Bαρδάρης με τα παλιά κτίρια, τα λαϊκά εμπορομάγαζα και τα κέντρα διασκέδασης. Η όμορφη συμπρωτεύουσα φημίζεται επίσης για την έντονη νυχτερινή ζωή. Στα Λαδάδικα το πρωί λειτουργεί παζάρι με καταστήματα και αποθήκες, ενώ το βράδυ η όψη της περιοχής αλλάζει εντελώς και όλα δείχνουν να ακολουθούν τους ξέφρενους ρυθμούς της διασκέδασης, που  απλώνεται στην Άνω Πόλη, στο Μύλο, στη Νέα Κρήνη, στη Βίλκα, στα Λουλουδάδικα και στην κεντρική αγορά της.